KASTAMONU / MERKEZ - HÜMA HATUN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Bakanımızın Hayali Gözetmensiz Sınav Uygulaması Okulumuzda Hayata Geçirildi

Miili eğitim bakanımız Sayın Ziya Selçuk Bey´in hayalim dediği "Gözetmensiz Sınav Uygulaması" okulumuzda hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk´un katıldığı bir programda "Biz hepimiz öğrenme yolculuğundayız. İsterim ki bir okul çıksın ´Gözetimsiz sınav yapıyoruz.´ desin, isterim ki bir başka okul eleştirel düşüncenin örneği olsun." Sözleri üzerine okulumuz öğretmenleri bu uygulamayı hayata geçirme kararı aldılar.

İçinde bulunduğumuz sınav haftası süresince öğrenciler tüm derslerden gözetmensiz olarak sınav olmaktalar. Öğretmenler hazırladıkları sınav kağıtlarını öğrencilere dağıtmakta ve gerekli direktiflerin ardından sınıftan çıkmaktalar. Başlarında öğretmen olmadan girilen sınavlarda öğrencilerimiz birbirine bakmadan kopya çekmeden sınavlarına devam etmekteler. Öğrencilerin vicdani duygularını, bireysel iradelerini ve emeğe saygı gibi kavramlarını güçlendirmeye vesile olacak bu uygulama neticesinde veliler, öğretmenler ve öğrencilerden gayet olumlu dönütler alındığı görüldü.

Uygulamadan gayet memnun olan okul müdürümüz Ahmet Cemal YAŞAR Bey uygulamayı takip etmesinin ardından "Her daim kendilerine güvenimizin tam olduğu öğrencilerimizi bu güzel uygulamaya adapte olmalarına gönülden sevindim. İsterim ki tüm okullarımızda bu uygulama yaygınlaşsın.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim." ifadelerinde bulundu.

27-12-2018 27-12-2018 27-12-2018 27-12-2018 27-12-2018 27-12-2018 27-12-2018

Yayın: 27.12.2018 - Güncelleme: 01.01.2019 16:02 - Görüntülenme: 631